Lån utan UC

De flesta långivare du hitta här på microlåna.se beviljar lån utan UC, vilket kan vara en stor fördel för dig som ska ta ett microlån.

Varför är det bra att ta ett lån utan UC?

Varje gång någon tar en kreditupplysning på dig hos UC registreras det i UC:s register vilket innebär att nästa som tar en UC på dig ser hur många gånger någon har tagit en kreditupplysning på dig. Som du säkert känner till brukar de allra flesta instanser, såsom banker, mobiloperatörer, bredbandsleverantörer, hyresvärdar och nyfikna arbetsgivare, ta en kreditupplysning hos UC som är Sveriges absoluts största kreditupplysningsföretag. Så om du har ansökt om många microlån syns det i UC:s kreditupplysning, men spelar det egentligen någon roll om du ändå är kreditvärdig? Ja, det kan det faktiskt göra. Här ska vi förklara varför.

  • Om du har ansökt om många lån och krediter kan det se ut som att du lever över dina tillgångar och är ansvarslös när det gäller pengar. Det här kan innebära att du kan få avslag när du ansöker om ett bolån eller billån eller inte får hyra den där lägenheten som du så gärna vill flytta in i trots att du egentligen är kreditvärdig och har en god ekonomi.
  • Det finns de som är skeptiska till folk som tar microlån för att de tror att det bara är personer som har ett dåligt förhållande till pengar som tar ett microlån, men så är det inte alls. Det finns många som tar ett microlån för att göra ett klipp, till exempel köpa en dator som är rejält nedsatt i pris eller köpa en grymt billig sistaminutenresa eller som behöver täcka en oförutsedd utgift med ett microlån, det är inte alls ovanligt. Det är därför det är så bra att i stort sett alla långivare på microlåna.se inte använder sig av UC.