Förlänga microlån

Det är inte mycket som är viktigare för ens privatekonomi än att betala tillbaka på sitt lån i tid för om man inte gör det finns det risk att skulden först hamnar hos inkasso och sedan hos kronofogden. Naturligtvis ska du aldrig låna pengar om du inte är helt säker på att du har råd att betala tillbaka på ditt lån men ibland kan det tyvärr dyka upp stora, oförväntade utgifter som kan ställa till det ordentligt när det är dags att betala sina räkningar. De som har stora marginaler eller en buffert kan såklart klara av sådant här men om du inte har det kan det vara bra att ta ett microlån som kan förlängas.

Det finns många långivare som erbjuder förlängning av microlån, oftast kan man skjuta på förfallodatumet med en månad i taget. De finns lån som du bara kan förlänga en eller två gånger medan andra lån kan förlängas i stort sett hur många gånger som helst. Du bör emellertid vara lite försiktig med att förlänga ditt microlån för många gånger eftersom räntorna för microlån är relativt höga, det kan bli mycket dyrt i längden. Microlåna.se anser att du aldrig bör förlänga ditt lån mer än en gång om det inte är absolut nödvändigt.

Så förlänger du microlån

Rutinerna för hur man förlänger ett microlån skiljer sig en hel del mellan olika långivare, så här kan de se ut:

  • Du kan fixa det själv direkt via långivarens hemsida. Du loggar bara in på ditt konto och fyller i att du vill skjuta på förfallodatumet så sker det automatiskt, det är alltså inte så att du måste vänta på något godkännande.
  • Du måste ansöka om en förlängning, det kan du exempelvis göra genom att logga in på ditt konto och skicka en förfrågan eller kontakta dem per telefon. Om långivaren uttryckligen förklarar på sin hemsida att deras kunder kan förlänga sina lån kommer du att få göra det också, det är bara om du förlängt microlånet många gånger som du kan få ett nej. Tänk på att begära en förlängning minst någon dag innan förfallodatumet, annars kan det vara försent.