Krav för microlån

Det är betydligt enklare att få ett microlån än ett vanligt privatlån och anledningen till det är att lånet är så litet och återbetalningstiden så kort. Det är en helt annan sak att låna tiotusentals eller hundratusentals kronor i kanske tio år än att låna några tusenlappar i någon månad, så det är ju egentligen rätt så självklart att kraven för microlån är lägre. Här ska vi i alla fall visa dig vilka krav som brukar ställas på dig som vill ta ett microlån.

Anställningsförhållanden

Det är ytterst få långivare som kräver att du som gör en ansökan har en fast anställning, de långivare som gör det får plats mellan tummen och pekfingret. Anledningen till det är att de knappast behöver försäkra sig om att du med all sannolikhet kommer att ha ett fast jobb i åratal framåt om du bara ska låna i några veckor eller månader. Det viktigaste är att du verkar ha en rimlig inkomst under den närmaste tiden.

Inkomstkrav

Majoriteten av långivarna har inga specifika inkomstkrav, istället gör de en individuell bedömning av din betalningsförmåga genom att titta på dina inkomster och väger dem mot dina utgifter. Om du knappt har några löpande utgifter har du stor chans att få ett lån även om du inte alls tjänar så mycket. De långivare som har ett specifikt inkomstkrav brukar inte kräva att du tjänar mer än 25 000 eller 50 000 kr/år.

Skulder och betalningsanmärkningar

Det är inte okej att ha skulder hos kronofogden om du ska ta ett microlån och bra är väl det för om man inte har råd betala det man är skyldig kronofogden bör man knappast ta ett lån. Däremot finns det många långivare som accepterar betalningsanmärkningar om du inte har någon skuld kvar hos kronofogden.